Buurtbemiddeling

Problemen met of overlast van de buren of buurtgenoten?

Probeer er samen uit te komen. Maar soms lukt dat niet.

Dan kun je terecht bij Buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling helpt buren en buurtgenoten om hun onderlinge problemen op te lossen en de communicatie te verbeteren. De werkwijze is beproefd en wordt overal in het land op dezelfde wijze  uitgevoerd.

Als je er zelf met de buren niet uitkomt, kan Buurtbemiddeling helpen. Buurtbemiddeling gaat als neutrale partij met jou en jouw buren om de tafel zitten.
Samen werkt je aan een oplossing die voor iedereen acceptabel is. Soms is één gesprek al voldoende om het contact te herstellen en tot afspraken te komen. Buurtbemiddeling gaat vertrouwelijk om met je gegevens en de informatie die je deelt in de gesprekken. Deelname aan Buurtbemiddeling is op vrijwillige basis en bovendien gratis.

Waarvoor kun je Buurtbemiddeling inschakelen?
Je kunt Buurtbemiddeling inschakelen als je overlast ervaart van je buren, bijvoorbeeld door:
• harde muziek of andere geluiden
• huisdieren
• parkeren
• pesterijen
• rommel of stank
• overhangende takken of erfafscheiding

De coördinator Buurtbemiddeling bepaalt of je situatie geschikt is om te bemiddelen. Voorwaarde is onder meer dat je bereid bent om met je buren te praten over mogelijke oplossingen.

Hoe werkt Buurtbemiddeling?

 

Hoe werkt Buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling Goirle

Buurtbemiddeling wordt uitgevoerd door ContourdeTwern in opdracht van de gemeente Goirle en wooncorporatie Leystromen, en in samenwerking met de Politie.